Home Hårprodukter Bedste produkter til krøller

Bedste produkter til krøller

by camilla

En guide til de bedste produkter til krøller

Krøller har en helt særlig skønhed, men at bevare deres pragt kræver ofte mere end blot en standard hårplejerutine. For alle krølhårede individer, fra de med lette bølger til dem med stramme proptrækkerkrøller, er den rette pleje og de bedste produkter til krøller, nøglen til at fremhæve deres naturlige skønhed. I dette blogindlæg dykker jeg ned i en verden af hårplejeprodukter, der er designet til at forvandle dine krøller fra almindelige til spektakulære.

Krøllernes op- og nedture

Jeg har efterhånden ret mange års erfaring med at passe og pleje mine krøller, så jeg kan få de flottest mulige krøller frem. Min erfaring er, at krøllerne ændrer sig lidt i livets faser; mine krøller er anderledes nu i 40’erne end de var i teenageårene. Da jeg var helt ung, sagde mange frisører til mig, at de nok ville forsvinde når jeg blev gravid – da krøllerne er påvirkelige af de hormonelle forandringer – og det forventede jeg egentlig var rigtigt nok – da mine krøller gik helt amok i teenageårene, hvor hormonerne også rasede rundt i kroppen. Men nej – mine krøller forblev troligt under alle 3 graviditeter, og efter mit sidste barn er de blot blevet endnu nemmere, at have med at gøre. 

Masser af produkter til krøllet hår

Heldigvis har jeg nu også fundet ud af, hvordan jeg skal passe og pleje dem. Og én af de helt store gamechangere for mig, var at vænne mig til at bruge rigeligt med produkter. Jeg har længe været lidt af en minimalist, når det kommer til produkter til badeværelset, og jeg har haft perioder, hvor en jojobaolie og en shampoobar var det eneste man fandt på mit badeværelse, men jeg måtte så også sande, at mine krøller ikke kunne nøjes med jojobaolie, selvom det er en ganske fortrinlig kur i ny og næ. 

Mine bedste tips:

Jeg har efterhånden prøvet så mange forskellige teknikker af, for at få de flotteste krøller frem. De seneste år er det Curly Girl metoden der har vundet frem – den har jeg også fulgt, og har taget mange tiltag derfra til mig, men jeg holder nu også af en god hårvask ind imellem, så jeg kan ikke sige, at jeg følger metoden slavisk. Jeg har nok fundet min egen gyldne middelvej, som fungerer for mig. Jeg farver også mit hår – hvilket er absolut no-go på Curly Girl metoden. Generelt vil jeg dog gerne fremhæve følgende tips til at få flotte krøller:

  1. Masser af produkter. Der skal bruges meget – meget – meget. Efter hårvask skal håret gennemfugtes af produkter, og det skal føles som om håret er helt mættet af hårprodukter. Skal den have fuld skrald på krøllerne, så er det ikke nu man skal spare. Jeg bruger både mousse, gel og krøllecreme i denne fase. 
  2. Masser af fugt: Krøller, der føles bløde og smidige, signalerer sundt hår. God hydrering og regelmæssig pleje kan bidrage til at opretholde en god fugtbalance. Jeg bruger balsam efter vask og også gerne en hårkur. Har jeg en periode med ekstra tørt hår, så er en leave-in balsam også god. 
  3. Fri for frizz: Frizz eller flyvsk hår kan undertiden være uundgåeligt med krøllet hår, men flotte krøller er generelt fri for overdreven frizz. Brug af anti-frizz produkter kan hjælpe med at kontrollere dette. Desuden så hjælper det at føntørre håret til det er knastørt. Ofte har man lyst til at stoppe lidt før, da det føles mest naturligt, men for at undgå frizz skal man fortsætte til håret er knastørt. Er håret stift, også det man kalder “cast” fra hårprodukter, så kan det lige klappes forsigtigt ud, så håret for sin naturlige spændstighed tilbage. 

Mine bedste produkter til krøller - min vaske og styling rutine

Jeg blev for nyligt bekendt med de lækre produkter fra danske ingredien, og jeg må sige, at jeg sjældent har haft så flotte krøller, som efter jeg er begyndt at bruge denne serie. Serien er produceret i Danmark og fås i parfumeret og parfumefri version. Selv har jeg ikke noget imod parfume, men det er en god valgmulighed at have, hvis man gerne vil passe på, eller hvis man har allergi. 

Curl Build M Low Wash Shampoo

Denne lækre shampoo er en såkaldt “low poo”, som er uden den skrappe SLS, som eller findes i de fleste shampooer, da det er den stærke rensende ingrediens. Denne shampoo er fri for sulfat og silikone, så den er helt perfekt til krøller. 

Jeg bruger ikke nødvendigvis denne hver gang, men den er god at rense med, hvis håret trænger til en opfriskning. Den har også en fugtgivende effekt, og efterlader håret blødt og rent. 

Curl Build M&P Conditioner

Denne balsam kan både bruges som plejende balsam og vaskebalsam. Bruger man den som vaskebalsam kan man springe low-poo vask over. 

Denne balsam har et højt proteinindhold og er god til dig der følger Curly Girl metoden og har brug for protein til dit hår.

Den er nem at skylle ud af håret og efterlader det blødt og velplejet. 

Curl Build M&P Treatment

Denne hårkur fra ingredien er virkelig god og giver både fugt og protein til krøllet hår. Jeg bruger den efter vask, og reder håret godt igennem med en bredtandet kam.

Alt efter, hvor lang tid jeg har til rådighed, så tilpasser jeg trækketiden efter det. Den er nem at skylle ud af håret og giver virkelig krøllerne et boost. 

Curl Design Volume

Denne lækre letvægts mousse er idéel til krøller, da den samler, definerer og gør krøllerne spændstige uden at tynge dem. Det er en af de bedste mousser til krøllet hår jeg nogen sinde har prøvet. 

 

Jeg bruger den efter vask, som det første – sammen med produktet herunder, giver den mig den bedste krølle rutine. I første omgang fordeler jeg det i hele håret med flad hånd, og i anden omgang krammer jeg krøllerne op, så de tager form. 

Curl Design Control

Denne krøllecreme bruger jeg sammen med moussen ovenover. Jeg fordeler en god portion i håret med flad hånd, og efterfølgende fordeler jeg en portion mere og krammer krøllerne op, så de får en flot form. Herefter føntørrer jeg. 

Jeg bruger også gerne lidt i tørt hår for lige at samle og definere krøllerne yderligere. Den bruges også som opfrisker de dage, hvor jeg ikke vasker håret. 

Der findes også en anden krøllecreme fra ingredien, som hedder Curl Design Cast, som giver et kraftigere hold og en kraftigere cast. Jeg bruger begge alt efter, hvor meget hold jeg ønsker.

You may also like

Leave a Comment