Home Hårprodukter Henna Hårfarve – Sådan gør du

Henna Hårfarve – Sådan gør du

by camilla

Hvis du ønsker at farve håret rødt på en naturlig måde, så er henna hårfarve en god idé. Henna hårfarve giver et flot og naturligt resultat med en holdbar rød farve. Man skal dog være sikker i sin sag inden man farver hår med henna, da farven ikke kan vaskes ud. Den skal således gro ud men vil også blive lidt svagere med tiden. Men er man sikker på at man ønsker rødt eller rødligt hår, så er henna en god måde at farvet håret på, da det også virker som en hårkur og holder håret sundt, i modsætning til almindelige hårfarver der er skrappe og ødelæggende for håret.

henna

Se et stort udvalg af henna her

Hvad er henna hårfarve?

Henna hårfarve er et pulver som kan påføres håret for at farve det i røde eller rødbrune nuancer. Pulveret stammer fra en plante, Lawsonia inermis, der gror naturligt i Indien, Nordafrika og mellemøsten. Her er den i tusindvis af år blevet brugt til at farve og udsmykke både hud og hår. I Indien og andre steder i verden pynter man sig med henna tatoveringer ved festlige lejligheder.

Når bladene fra henna planten pulveriseres kan man bruge pulveret til at farve både hår og hud. Håret kan farves i forskellige nuancer af rød lige fra rødbrun, kopper til blodrød. Den blandes med vand og påføres håret, hvorefter det skal trække i op til en time for at opnå det ønskede resultat.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at håret ikke må være farvet inden påførslen, da det vil påvirke det endelige resultat. Det er derfor bedst at bruge i hår der ikke allerede er farvet. Man skal ligeledes være forsigtig ved kemisk behandlet hår. Årsagen er, at kemiske behandlinger påvirker håret over længere tid, og man kan derfor ikke være helt sikker på, hvordan håret vil reagere på henna. Man kan være heldig at ende op med et fantastisk resultat men man kan desværre også risikere det modsatte.

Henna virker ikke i helt gråt hår. Det dækker gråt hår 50%. Der findes heller ikke henna produkter der kan bruges til lysning.

Lav en farveprøve før du farver hele håret 

Før du putter henna i hele håret kan du derfor lave en farveprøve. Du kan f.eks. tage en tot af det helt nederste hår, og putte pulveret i, og lad det virke den ønskede trækketid. Når du har skyllet det ud, og tørret håret, så kan du få en klar idé om hvordan farveresultatet bliver. Derefter kan du vurdere om det er en farve du ønsker i hele håret, og du kan evt. også få en idé om hvor længe du skal lade hennaen trække. På denne måde kan du også sikre dig at du ikke får en allergisk reaktion, og hvis du gør vil den være begrænset fremfor hvis du havde farvet hele håret med det samme.

Fremgangsmåde til henna hårfarve

Til skulderlangt hår skal du bruge ca. 100 gram henna pulver. 1 del henna pulver blandes med 3 dele vand. Kog vandet op og lad det køle af, så du ikke brænder hovedbunden når du putter farven i. Rør pulveret ud i vandet til det bliver som en tyk creme. Det er bedst hvis den ikke er for flydende, da du så nemmere kan styre den, og derved undgår at den drypper for meget. Henna farver både hud og tøj, så vær sikker på at du har beskyttet dig godt. Smør evt. en fed creme eller vaseline i panden, da farven så ikke vil sætte sig fast i huden. Tør af med det samme for at undgå pletter.

Tag handsker på for at undgå røde hænder! Det er den samme farve der bruges til henna tatovering, så hvis man får røde håndflader så kan det ikke vaskes af.

Smør cremen ind i håret fra hovedbunden og ud. Tag enkelte totter ad gangen, for at det er nemmere at styre. Når du har fordelt farven i hele håret, så kan du dække med en plastpose og et håndklæde. Hårfarven skal trække lige fra 15 minutter til 2 timer alt afhængig af hvor intens en farve du ønsker. Har du lavet en testfarve så har du en klar idé om trækketiden. Hvis dit hår er lyst i forvejen, så skal du ikke lade det trække så længe. Mørkt hår kan tåle en længere trækketid, da det vil tage længere tid at opnå en kraftig farve.

Herefter skyller du hennaen ud af håret. Det kan tage lidt tid at få al pulveret ud, så hav lidt tålmodighed og se hvornår vandet ikke længere er rødt. Hvis der sidder meget overskydende farve i håret så vil det smitte af f.eks. på en hvid hovedpude.

Tips til henna hårfarve

Man kan tilsætte forskellige naturlige ingredienser for at justere farven på hennaen lidt. Ønsker man f.eks. en gylden rød, med en nærmest orange skær, så kan man tilsætte saften af 1 citron inden man putter hennaen i håret. Ønsker man en dyb mørkrød farve kan man erstatte vand med stærk, sort kaffe inden man blander. Man kan også tilsætte rødvin for at opnå en mere mahognirød farve.

Man kan også købe færdig henna pulver hvor farven allerede er justeret. Rømer har lavet en lang række henna hårfarver som er direkte klar til brug i forskellige nuancer. Ønsker man selv at blande så skal man blot købe almindelig ren henna pulver. Netbutikken Helsehelse.dk har 1 kg henna pulver til omkring kr. 100,- hvilket giver pulver nok til mange hårfarvninger.

You may also like

7 comments

Lone January 21, 2018 - 3:25 pm

Hej, jeg vil virkelig gerne prøve det der Henna pulver til at farve hår med, fordi jeg er så træt af at mit hår bliver så tørt når jeg farver med de almindelige fra Matas og sådan. Men jeg er bare så bange for at få fat i en der indeholder de allergifremkaldende stoffer som man så tit hører om. Jeg har fundet den her: https://perfect-body.dk/products/ren-marokkansk-henna-pulver
tror du jeg kan stole på den?

Venlig hilsen Lone L.

Reply
admin February 28, 2018 - 2:54 pm

Jeg kender ikke den henna du henviser til, men det er altid en god idé at lave en allergitest inden du farver hele håret. Smør lidt på et sted som man ikke lige kan se, og se om der er en reaktion. Hvis der ikke er det kan du roligt farve håret.

Reply
Linda Nielsen May 18, 2018 - 7:36 am

Hej med jer.
Jeg har farvet mit hår med Henna, siden jeg var 18 (dvs. i ca. 30 år nu), og har altid fået et flot resultat. En smuk mahognirød farve som ønsket. Jeg læste i Tænk og Test, at Hennafarve fra Henné (de små æsker hos Matas fx.) er godkendt mht. allergifremkaldende stoffer. Rømers hårfarve var derimod ikke godkendt. https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/forbrugerkemi/art5634928/75-ud-af-83-hårfarver-kan-give-allergi
Jeg har også med jævne mellemrum selv farvet mit hår med alm. hårfarve (mørkere end den røde Henna) med godt resultat. Nogle gange har den alm. hårfarve ikke sat sig jævnt i hele håret, men oftest har det virket fint. Jeg har nok været heldig, da man jo oftest skriver, at det kan gå helt galt farvemæssigt med alm. hårfarve ovenpå Henna. Min naturlige hårfarve er mørkebrun. Når jeg engang får meget gråt hår, tænker jeg, at det kan blive et problem i overgangsfasen fra henna til grå, da Henna jo ikke dækker grå hår…

Reply
Tordis August 21, 2019 - 5:20 pm

Mine grå hår er blevet dækket 😁

Reply
Tordis August 21, 2019 - 5:19 pm

Kan jeg farve mit hår mørk mahoni, når mit hår er farvet sort? Tænker på om det dækker?

Reply
Janni Jakobsen December 22, 2019 - 5:33 pm

Farver med henna . Skal dig friske op hver mrd . Den bliver hurtig trist i farven . .

Reply
Monica August 28, 2020 - 7:48 am

Hej

Jeg vil lige høre om du blender farven i når vandet lige er kogt, eller og du lader det køle af før du blander det ?

Reply

Leave a Comment