Home Hårprodukter Mason Pearson Hårbørste

Mason Pearson Hårbørste

by camilla
mason pearson hårbørste

Hvis man går meget op i sit hår og hårstyling, så er en Mason Pearson hårbørste svær at komme uden om. Det er en af de ypperste modeller indenfor hårbørster. Her skal vi kigge nærmere på hvorfor en Mason Pearson hårbørste har opnået nærmest kultstatus indenfor hårstyling-verdenen.

Lidt om Mason Pearson

Mason Pearson hårbørster blev opfundet i midten af det 19. århundrede af ingeniøren og opfinderen Mason Pearson. Firmaet har eksisteret i Pearson familien lige siden, og børsterne produceres på stort set samme måde siden den originale udgave udkom i 1885.

En Mason Pearson hårbørste er en unik, håndlavet hårbørste uden mage. Der er tale om den højeste kvalitet indenfor faget, og hver børste er håndlavet efter den teknik som Mason Pearson opfandt i sin tid. Produkterne er naturligvis videreudviklet men den basale håndværksmæssige kvalitet og teknik er bibeholdt igennem generationer.

Hvorfor bruge en Mason Pearson hårbørste?

En god hårbørste gør underværker for sundhed og velvære. Det kan godt betale sig at investere i en god hårbørste, da det vil have en uvurderlig effekt på hårets velbefindende.

En Mason Pearson hårbørste er opbygget på en speciel gummipude, som er magen til den Mason Pearson opfandt i 1885. Børsten øger blodcirkulationen i hårbunden, og distribuerer effektivt hårets naturlige olier i hele håret. På den måde fordeles olierne i hele håret fremfor kun at koncentrere sig i hovedbunden. Håret bliver derfor mindre fedtet, og kommer til at føles sundere og se sundere og mere glansfuldt ud.

5 gode grunde til at bruge en Mason Pearsson hårbørste:

  • Den er mild og behagelig at bruge

Vi har sikkert alle prøvet at bruge en hårbørste der hiver og strækker i håret, så det gør ondt og knækker, og det er ikke nogen behaglig oplevelse, og det er heller ikke sundt for håret. En Mason Pearson børste gør lige det modsatte. Børsten glider nemt og ubesværet igennem håret, uden at der er hår der sidder fast eller knækker.

  • Den stimulerer hovedbunden

Børsterne sidder fast i den unikke gummipude, som er patenteret, hvilket siger lidt om hvor specielt designet er. Denne gummipude giver en helt speciel bevægelighed til børsterne. Børsten er derfor blød og bevægelig når den bevæger sig igennem håret og hovedbunden, i stedet for en stiv børste der blot kradser løs i hovedbunden. Der er desuden et lufthul som øger luftgennemstrømninen. Du får derfor en optimal hovedbundsmassage, som øger blodcirkulationen i hovedbunden, og giver øget blodgennemstrømning til hovedbunden, hvilket giver en sundere hovedbund. Og en sund hovedbund giver et sundt hår!

  • Den fordeler hårets naturlige olier

Hårbunden danner helt naturligt et fedtlag bestående af naturlige olier. Når disse hober sig op i hårbunden føles håret fedtet. Mason Pearson børsten fordeler disse hårolier i hele håret, så de ikke kun er koncentereret i hovedbunden. Derved går der længere imellem at hovedbunden føles fedtet. Hårolierne fordeles desuden i hele håret, hvilket gør håret glasfuldt, blødt og skinnende. Tør hovedbund og skæl mindskes også ved brug af en Mason Pearson hårbørste, da hovedbunden holdes sund.

  • Den er nærmest umulig at slide op

Det kan godt være at en Mason Pearson børste ser dyr ud ved første øjekast, men når man tænker på hvor længde den holder, så er den faktisk ikke så dyr alligevel. Man kan godt regne med at have sin børste nærmest hele livet. Den kan selvfølelig godt se lidt slidt ud i kanterne, men der er er alligevel mange der har brugt den samme børste i over 40 år.

  • De fås til forskellige hårtyper

Forskellige mennesker har forskellige typer af hår, og man kan derfor ikke regne med at alle kan bruge den samme hårbørste. Det har Mason Pearson regnet ud, og har skabt en række forskellige børster, der passer til de individuelle hårtyper.

  • Børster med vildsvinehår egner sig godt til mennesker med fint hår, der er nemt at redde ud.
  • Børster med en kombination af vildsvinehår og nylon egner sig godt til folk med langt og evt. lidt kraftigere hår
  • Børster med nylonbørster passer godt til folk med kraftigt og/eller krøllet hår

Børsterne fås også i forskellige størrelser, og fås f.eks. med ekstra stive børster eller mere sensitive børster.

Generelt skal man vælge størrelse alt efter hvor stor hånd man har, da børsten skal ligge godt i hånden. På Mason Pearson’s egen hjemmeside er der et smart værktøj hvor man kan beskrive sit hår, og så får man forskellige anbefalinger til børster. Prøv vejledningen på masonpearson.com

Børsterne ligger som sagt ikke i den billige ende, men når man ser på hvad man får for pengene, så er de alle pengene værd, og desuden så får man en børste for livet. Problemet er at man ofte bliver så glad for dem at man får lyst til at købe ander modeller.

Billigvoks.dk forhandler Mason Pearson hårbørster og de kan også købes i mange frisørsaloner. Der er dog ofte penge at spare ved at købe dem på nettet. Se et udvalg af hårbørster her: Mason Pearson hårbørste

You may also like

1 comment

Hair Extensions - Tips og Tricks April 18, 2017 - 3:11 pm

[…] opad i længden. Vær forsigtig når du børster dine extensions, og brug en god børste f.eks. en Mason Pearson hårbørste. På den måde beskytter du dem mod slid og knækkede […]

Reply

Leave a Comment