Home Hårtips Curly Girl Metoden – Sådan kommer du igang

Curly Girl Metoden – Sådan kommer du igang

by camilla

En af de store hårtrends i øjeblikket er krøller – og Curly Girl metoden – så her kan du læse mere om, hvad Curly Girl metoden er, og lære hvordan du kommer igang.

Curly Girl metoden er helt enkelt fortalt en metode, hvor du kan transformere dit bølgede, krusede hår til et smukt og sundt krøllet hår. Metoden handler helt basalt om, at man undgår sulfater og silikone i sine hårprodukter. Man skal derfor udskifte sine typiske hårprodukter med produkter der ikke indeholder problematiske sulfater og silkikone, da disse præperater ikke har en positiv effekt på naturlige krøller. Man bør derfor starte med at skrotte shampooen, da den typisk indeholder sulfater der er skrappe for håret og dræner hårets naturlige olier. Ud skal altså skrappe kemikaler, men også selve hårpleje rutinen og de elektriske apparater skal kigges efter i sømmene. Alt hvad der slider unødvendigt på håret er nemlig med til at skade håret.

Curly Girl Metoden – Dette Skal Du Undgå:

  • Nej tak til shampoo med sulfater: Første skridt er at stoppe med at bruge traditionel shampoo. Shampoo indeholder sulfat som er belastende for håret, og mange shampooer indeholder også silikone, som er med til at glatte hårstrået ud – hvilket vi jo gerne vil undgå når vi har krøller. Du kan vælge at gå helt no-poo hvor du slet ikke bruger shampoo men i stedet vasker hår med lunkent vand og masser af hårbundsmassage. Du kan også vælge en low-poo shampoo uden sulfat og silikone. Du kan også vælge en shampoo-bar som vasker håret ligesom en sæbe, hvor der er tilsat plejende olier. Inden du går igang skal du lave en sidste vask med en skrappere shampoo uden silikone, for at være sikker på at gamle silikonerester er helt væk. Du skal derfor lave en sidste vask med en sulfatholdig shampoo som ikke indeholder silikone. Har du ikke sådan en, så kan du bruge opvaskemiddel. Du kan også bruge en vaske-balsam, som er en balsam der indeholder rensende stoffer.
  • Begræns brugen af børster og kamme: Brug aldrig børste eller kam i tørt hår. Det anbefales at du begynder at “rede” dit hår med fingrene; lad fingerene kører igennem håret og fjern eventuelle filtringer med fingrene. Har du brug for at rede håret med en kam, så kan du gøre det når det er vådt og du har godt med plejebalsem eller hårkur i. Efter du har skyllet håret kan du rede med fingeren. Men brug aldrig kam eller børste efter håret er tørt.
  • Begræns brugen af elektriske apparater: Appareter der bruger varme er virkelig ikke godt for hårets sundhed. Ud med krøllejern, glattejern – og endda brugen af din hårtørrer skal begrænses. Varmepåvirkning gør intet godt for håret. Har du brug for at bruge en hårtørrer, hvilket jo kan være nødvendigt – så anbefales du at du bruger en diffuser som fordeler varmepåvirkningen over et større areal af håret på en gang. På den måde er varmebelastningen ikke så stor på det enkelte hårstrå. Glattejernet bør arkiveres – men det er jo næppe glat hår du ønsker, hvis du starter på curly girl metoden.
  • Undgå afblegning og hårfarve: En ægte curly girl farver ikke sit hår, da hårfarve og især afblegning er ekstremt belastende for håret. Alt hvad der påvirker hårets naturlige tilstand er en belastning. Men da vi jo ikke alle sammen har lyst til at blive gråhårede for tidligt, så er det usandsynligt at alle stopper med at farve hår. Så hvis du alligevel vælger at farve dit hår, så vælg hårfarve uden ammoniak. Og lav en sidste vask efter hårfarvning, så du ikke får silikonerester i håret. Og plej håret godt efterfølgende.
  • Undgå frotté: Et frottéhåndklæde slider unødvendigt på håret, så det bør du undgå. Skift dit håndklæde ud med et microfiber håndklæde, en microfiber hætte eller brug en gammel t-shirt.
  • Kig dine hårprodukter igennem i sømmene: Den helt store ændring kommer når du skal udskifte dine hårprodukter med Curly Girl godkendte produkter. Det kan være lidt af en jungle og man skal kigge sig godt for. Kort fortalt, så skal man undgå alle former for sulfater, silikoner, alkohol og ikke-vandopløselige olier. Klik her for at købe Curly Girl godkendte produkter (reklamelink)
  • Undgå at vaske hår for tit: Du skal vænne dig af med at vaske hår for ofte. Håret bør ikke vaskes dagligt. Håret kommer i ubalance, hvis det vaskes for tit, da de naturlige olier er med til at gøre håret sundt og velplejet. Når håret vaskes for ofte kommer håret i ubalance. Du bør ikke vaske hår mere end hver 7.-10. dag. Imellem vask kan du lave en refresh, hvor du genvinder krøllernes form og spændstighed med fugt og hårplejeprodukter.

Du skal regne med at det tager noget tid før, du kan se forskel på dit hår. Det tager tid for håret at genfinde sin naturlige balance. Du vil også opleve perioder, hvor håret har brug for noget andet, måske en ekstra rens, en ekstra kur, ekstra fugt eller protein. Men med tiden vil dine krøller få deres glans og spændstighed tilbage.

You may also like

Leave a Comment