Home Hårprodukter Hårfarve – sådan får du success med hårfarve til hjemmebrug

Hårfarve – sådan får du success med hårfarve til hjemmebrug

by camilla

I forbindelse med at frisørerne måtte holde lukket, så var der mange der begyndte at lede efter hårfarve til hjemmebrug for at skjule de mange corona-udgroninger. Hjemmefarver ender desværre ofte galt, og man må alligevel en tur til frisøren. Måske får man valgt en farve der bare er helt forkert, måske bliver det farvet ujævnt, eller måske er man så uheldigt at få en helt forkert grøn tone frem. Alt dette kan man undgå, hvis man har gjort sit forarbejde ordenligt, og når man først har lært det, så er det nemt at farve hår derhjemme. Så her får du en række gode tips til, hvordan du får success med hårfarve derhjemme.

Valg af farve

Det første du skal overveje er farven. Det er vigtigt at vælge en farve der passer til din hudtone. Din hudtone er altafgørende for, hvilken hårfarve der vil klæde dig.

Når du kigger efter professionel frisørhårfarve, så vil du støde på en lang række farvekoder. Disse farvekoder viser, hvilken farve hårfarven er.

Du kan måske genkende farvekoderne fra de hårfarver du har set i supermarkederne men ofte er der ingen eller lille sammenhæng mellem farvekoden og farven på billedet. Så farvekoden kan hjælpe dig med at finde ud af, præcist hvilken hårfarve du ønsker. Når du først kender den rette farvekode, så er det nemt at købe hårfarve fremover. Du kan ovenikøbet også nøjes med at farve bunden, i og med at du kender den endelige farve

Farvekoder

Langt de felste hårfarvekoder består af 2 eller 3 numre adskilt med punktum. Det første tal fortæller om tonehøjden og de sidste fortæller om refleksen.

Tonehøjde

Tonehøjden fortæller om hårfarven er mørk eller lys. Tonehøjden går typisk fra 1-10 hvor 1 er sort og 10 er helt lys. Nogle hårfarver har helt op til 12 som er platinblond.

 1. Sort
 2. Brunsort
 3. Mørkbrun
 4. Brun
 5. Lysbrun
 6. Mørkblond
 7. Blond
 8. Lysblond
 9. Ekstra Lysblond
 10. Super Lysblond

Reflekser

Refleksen fortæller om hårfarvens primære og/eller sekundære farver. Det er denne kode der fortæller om farven er varm eller kold, og hvilket skær håret vil få. Reflekserne går typisk på en skala fra 1-8

 1. Blå/Ask 2. Violet 3. Gul/gylden 4. Orange / kobber 5. Mahogni 6. Rød 7. Grøn 8. Mocca

Du kan således sætte farverne sammen og få en forståelse for den endelige farve. F.eks. en 9.13 vil såldes være en ekstra lysblond med ask og gyldent skær. En 5.5 vil være en lysbrun med mahogni refleks. Farvekoden 7.03 vil være blond med svagt gyldent skær, i og med at farvekoden ikke har nogen primær refleks.

Valg af hårfarve type

Der findes flere forskellige typer af hårfarve på markedet. Der er f.eks. permanent hårfarve, semi-permanent hårfarve, hårfarve uden ammoniak, skyllefarve, toningsfarve, lysningsfarve og afblegning.

Permanent hårfarve er som navnet antyder permanent. Det betyder at farven ikke kan laves om uden en affarvning. Du skal derfor være helt sikker i dit valg da du ikke kan ændre resultatet. Mange ender derfor med en tur i frisørstolen alligevel, hvis de ikke er tilfredse med resultatet. Er du helt sikker på dit valg af farve, og er det en farve du ønsker at beholde i lang tid, så er permanent hårfarve et godt valg. Permanent hårfarve kan også lysne håret 1-2 nuancer.

En semi-permanent farve, eller toningsfarve, er en hårfarve der kun er 50% dækkende. Farven egner sig godt til at ændre nuancen/tonen i håret, men kan ikke ændre drastisk på hårets farve. Du kan bruge semi-permanent farve til f.eks at give dit brune hår et rødt skær, men du bør ikke bruge denne farve til f.eks. at gå fra lys til mørk.

Skyllefarve er en midlertidig farve der lægger sig uden på hårstrået, uden at ændre selve hårfarven. Den er derfor ikke særlig holdbar, men er god, hvis du har lyst til at prøve en farve af uden at det er en langvarig løsning. Det er derfor et godt valg, hvis du gerne vil prøve at være rødhåret, men ikke er sikker på, at det er det rigtige valg. Toningsfarve er også godt til at neutralisere et resultat som du ikke er helt tilfreds med. F.eks. kan du gøre din tone mere varm eller lys, eller neutraliseret et gråt skær. Har du været uheldig at dit hår har fået et gult skær, så kan du ophæve dette ved at bruge en violet skyllefarve. En farvebombe er også et eksempel på sådan en farve.

Henna er en naturlig hårfarve, som farver håret i røde nuancer. Henna et naturligt pulver som stammer fra en plante, og er derfor en naturlig hårfarve til dig der gerne vil undgå kemi i dine skønhedsprodukter. Henna er en permanent farve der ikke kan vaskes ud, og man bør heller ikke bruge andre slags farve ovenpå hennafarvet hår. Henna skal man således kun give sig i kast med hvis man er helt sikker på sin sag.

You may also like

Leave a Comment