Home Hårprodukter Farvebombe – Sådan gør du

Farvebombe – Sådan gør du

by camilla

En farvebombe er en genial måde at opfriske hårets farve på imellem farvninger. Vi kender sikker alle sammen følelsen af, at farven trænger til en opfriskning, men af forskellige årsager må turen i frisørstolen godt lige vente lidt. Men hvad stiller man op imellemtiden? Det er netop der at en farvebombe ind i billedet. Med en farvebombe kan du hurtigt og mildt genskabe farven i dit hår uden at skulle igennem en længerevarende tur hos frisøren.

Se priser på farvebomber her

Hvad er en farvebombe

En farvebombe er i virkeligheden en hårkur, hvor der er tilsat lidt hårfarve. Konceptet med en farvebombe blev oprindeligt skabt af firmaet Revlon, der skabte farvebomben der har navnet Nutri Color Creme. Produktet kaldes i daglig tale en farvebombe pga. beholderen som er en lille, rund bombeformet flaske, og fordi den skaber en hurtig, mærkbar forandring i håret.

Idag er det ikke kun Revlon der producerer farvebomber, der er flere firmaer der har lugtet successen og har fulgt efter. Man kan bl.a. også købe farvebomber fra ID, Osmo, Revlon etc.

Opfrisk hårfarven med en farvebombe

Med en farvebombe kan du hurtigt og nemt friske hårfarven op imellem farvninger. Måske synes du blot at farven trænger til en opfriskning, så du kan strække tiden til næste frisørbesøg, og på denne måde kan du genopfriske hårets farve uden at slide unødvendigt på håret. Du kan derfor nemt trække tiden lidt ud inden næste tur til frisøren.

Ikke nok med at farven bliver genopfrisket; du plejer også håret og gør det blødt og skinnende, da du får en helt fantastisk effektiv hårkur.

Skjul dine udgroninger

Er din udgroning blevet for synlig i toppen, så kan du camouflere det lidt med en farvebombe. Du vil ikke fjerne udgroningen, og en farvebombe kan desværre ikke erstatte en bundfarve, men du kan gøre overgangen mindre synlig, hvilket vil gøre at man ikke så nemt lægger mærke til udgroningen. På den måde kan du udsætte turen i frisørstolen lidt længere.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at hårfarven skal være nogenlunde den samme som farvebomben, og denne metode er specielt velegnet til brunt og rødt hår. Det kan ikke anbefales til lysnet hår, da farvebomben ikke indeholder lysning.

Fjern gult skær med en farvebombe

En farvebombe er også et virksomt middel hvis du har fået gult skær i dit blonde hår. Lysnet hår har tendens til at få et gult eller grønligt skær, og dette kan nemt fjernes med denne form for hårkur. Dette skyldes at den indeholder blå/lilla farvepigmenter, der går ind og ophæver de grønne/gule nuancer i håret. På den måde efterlades det lysnede hår med en frisk og fin lys farve igen.

revlon farvebombe

Denne metode er specielt velegnet til lysnet/afbleget hår, men kan også sagtens bruges i naturligt blond hår. Du skal bruge farven der hedder Platinum for at opnå denne effekt. En Revlon farvebombe til at fjerne gult eller grønt skær har nummer 1002 og hedder White Platinum.

Sådan gør du:

  • Vask håret
  • Tør det let med et håndklæde
  • Fordel farvebomben i håret (hellere for meget end for lidt)
  • Lad det virke i den tid der er anført på pakken. Jo længere trækketid des kraftigere virkning.
  • Skyl grundigt og sæt håret som normalt.

Du skal ikke bruge balsam eller andre plejeprodukter efter hårvasken. Hvis håret allerede er mættet af fugt, så vil håret ikke tage så godt imod farven. Så påfør farvebomben direkte efter hårvask med almindelig shampoo, evt. en ekstra rensende shampoo så du har fjernet alle overskydende hårprodukter bedst muligt.

Metoden holder ca. 2-3 uger, så du kan med fordel bruge dem til at friske farven op imellem hårfarvninger. På den måde kan du have et velplejet og fint farvet hår uden at skulle til frisøren hver måned.

Fra Revlon fås de både i de klassiske bombeformede flasker og i mindre tuber. Det er det samme produkt der er i, men der er forskel  i mængden. Der er 250 ml i de runde flasker og 100 ml i tuberne.

Vælg den rigtige farve

Det er vigtigt at du vælger en nuance der ligger så tæt på den oprindelige som muligt. Hvis du bruger en farvebombe der er for lys i forhold til din hårfarve, så vil du ikke opleve et ret synligt resultat. Omvendt, hvis farvebomben er for mørk i farven, så kan du opleve at dit hår får et forkert skær. Det vil ikke være så tydeligt, men du vil ikke få det bedst mulige resultat.

Hvis du ønsker at genopfriske lysnet eller afbleget hår så skal du bruge Revlon farvebombe nr.  1002, 1003 eller 933.

Skift farve med Revlon Nutri Color Creme

Der er enkelte Revlon farvebomber du kan bruge til at skifte hårfarve med. Det drejer sig om farverne Tangerine, Purple Red, Fire Red og Burgundy. Disse nuancer kan du bruge til at skifte nuance med. Du kan f.eks. skabe et rødt eller lilla skær i både lyst og mørkt hår.

You may also like

1 comment

Fjern gult skær fra lysnet hår January 10, 2017 - 1:52 pm

[…] en farvebombe kan du nemt og effektivt fjerne et uønsket gult eller grønt skær fra det lyse hår. En […]

Reply

Leave a Comment