Home Hårtips Fjern gult skær fra lysnet hår

Fjern gult skær fra lysnet hår

by camilla

Har du lysnet eller afbleget hår, så kender du sikkert problemet med gult eller grønt skær i håret. Det kan komme lige pludseligt f.eks. efter en tur i svømmehallen, men det kan også nemt ske efter en farvning, hvor nuancen bare har lidt for mange gule farvepigmenter. Disse kan neutraliseres på flere måder, så her kommer en række tips til hvordan du undgår gult skær i dit lyse hår.

  • Brug lilla shampoo i det lysnede hår

En lilla shampoo indeholder lilla farvepigmenter. Disse pigmenter går ind og neutraliserer de gule, orange farvepigmenter, som er med til at give dit hår et gult eller grønligt skær. Det er derfor en god idé at bruge en lilla shampoo jævnligt hvis du har lysnet eller afbleget hår. Et rigtigt godt bud på en såkaldt Silver Shampoo er Paul Mitchell Platinum Blonde Shampoo der indeholder blå farvepigmenter der fjerner det misfarvede skær som det blonde hår kan få. Den har en mildt lysnende virkning og er derfor særdeles effektiv til vedligeholdelse af det blonde hår mellem farvninger. Den er desuden meget plejende og efterlader håret blødt, glansfuldt og med et velplejet look. Den er særdeles velegnet til blond, gråt eller hvidt hår.

  • Brug en farvebombe

Med en farvebombe kan du nemt og effektivt fjerne et uønsket gult eller grønt skær fra det lyse hår. En farvebombe er en koncentreret hårkur med farve i, der vedligeholder din hårfarve mellem farvninger. Ved at bruge en af de lyse nuancer kan du neutralisere og fjerne gult, orange eller grønt skær fra det lyse hår. Den skal virke 3-5 minutter og plejer også håret, da den virker som en hårkur.

  • Plej håret med citronsaft

Nogle har held med at fjerne grønt skær med citronsaft. Det er ikke alle der finder det virksomt, men det koster ikke ret meget og det skader ikke at prøve. Pres saften af 1-2 citroner og gnid saften forsigtigt ind i håret. Lad det virke ca. 10 minutter inden du skyller håret igen.

Hvorfor får man egentlig gult hår

Gult hår kan opstå ved afblegning af håret fordi man ikke får fjernet alle pigmenterne ved afblegningen. Gult hår er derfor den klassiske fejl ved afblegninger derhjemme. Det kan dog også ske efter frisørbesøg, hvis den naturlige hårfarve indeholder flere røde pigmenter end frisøren lige regnede med. Man kan derfor have brug for at udligne de røde farvepigmenter, hvilket gøres nemmest med en silver shampoo eller en farvebombe.

Hvis du afbleger hår hjemme så er det vigtigt at overholde trækketiden. Du skal altså ikke fjerne afblegningen fordi du er nervøs for farven. Hvis du tjekker farven undervejs vil du ofte se en kraftig gul farve, og denne farve betyder at afblegningen ikke har virket helt endnu. Du skal derfor lade den sidde tiden ud. Ellers må du ofte en tur til frisøren for at redde dit gule hår.

Farvet hår kan også få et forkert skær pga. udefrakommende påvirkninger. F.eks. kan man nemt få et grønt skær i håret hvis man ofte går i svømmehallen og har lysnet hår. Årsagen er, at det klor der er i svømmehallen eller poolen får farvepigmenterne i håret til at reagere. Det er derfor en god idé at beskytte det farvede hår med en badehætte. Er uheldet ude kan du med fordele benytte ovenstående tips med en silver shampoo eller en farvebombe.

You may also like

Leave a Comment