Home Hårtips Balayage Hårfarve

Balayage Hårfarve

by camilla
balayage hår

De seneste par år har vi set flere forskellige farvemetoder f.eks. ombre, babylights og balaygae. Jeg er selv meget begejstret for balayage, og har netop fået det lavet, og jeg er så glad for det. Derfor vil jeg skrive lidt nærmere om denne farvemetode, så du kan se om det er noget for dig.

Balayage er et fransk ord, og betyder egentlig at feje eller at stryge. Og så kan forklaringen egentlig bare stoppe der, for det er netop hvad man gør med hårfarven når man laver balayage. Det er en særlig frihåndsteknik, som gør at farvningen kommer til at se meget naturligt ud. Hvis man er vant til at få lavet lyse striber i håret, så vil man vide, at striberne nogle gange kan laves mere markerede end andre gange. Og jo mindre markante og systematiske striberne er, jo mere naturligt er slutresultatet.

balayage hår

Hvordan laver man balayage?

Nogle frisører laver balayage helt frit, hvor de nærmest står og maler håret som et kunstværk, og striberne placeres naturligvis på velovervejede steder. Forskellen fra almindelige striber er, at lysningen kan falde hvor den passer naturligt ind i håret. Det giver et sunkissed look, som vi kender fra sommeren på stranden, hvor solen lysner håret på ganske naturlig vis.

Mange frisører bruger et underlag til at lave denne type reflekser, hvor håret holdes op mod noget lidt hårdt for at kunne komme mere i dybden. Det er lidt forskelligt om håret pakkes ind i folie eller ej. Farvemetoden kan bruges i alle hårlængder, både kort hår, mellemlangt og langt hår.

Reflekserne lægges ofte et stykke fra hårbunden, hvilket kan minde en del om ombre teknikken. Dette betyder, at der ikke kommer en markant overgang og man undgår derfor markante udgroninger. Derfor behøver denne form for lysning ikke vedligeholdes lige så ofte som almindelige lyse striber.

Hvad koster balayage?

Det er ikke til at give en fast balayage pris da det vil afhænge af den enkelte frisør og dit nuværende look. Det kan derfor anbefales at kontakte en frisør for at få et overslag på den præcise balayage pris. Så kan frisøren vurdere længden af dit nuværende hår, og i kan tale nærmere om, hvad du ønsker at ændre. Mange vælger også at kombinere behandlingen med en olaplex hårkur som opbygger og plejer håret.

Få mere inspiration til dit nye look her: Balayage

You may also like

Leave a Comment