Home Krøller Krøllet Hår – Skal det føntørres eller lufttørres?

Krøllet Hår – Skal det føntørres eller lufttørres?

by camilla

krøllet hårHvis du har krøllet hår så oplever du måske også at der er delte meninger om hvorvidt krøllet hår har bedst af at blive føntørret eller lufttørre. Din frisør har sikkert anbefalet dig en af delene. Reelt kan begge dele fungere fint for krøllet hår, men det er vigtigt at du føntørrer det korrekt hvis du vil have flotte, holdbare krøller der ikke kruser.

Krøllet hår har godt af at lufttørre engang imellem. Det er en tidskrævende process så det er helt naturligt at de fleste ikke har tid til at lufttørre håret hver gang det er vasket. Men når du ind imellem har god tid, så er det en god idé at lade håret lufttørre.

Sørg for at rede håret ud med en bredtandet kam mens det er vådt, evt. mens du har balsam eller hårkur i. Dup håret forsigtigt uden at gnide eller frottere håret. Krøllet hår har IKKE godt af at blive frotteret. Hellere fold et håndklæde omkring og lad det suge vandet stille og roligt. Det kan også anbefales at bruge en såkaldt Turban Twister som er et ultraabsorberende håndklæde som er nemt at fæstne om hovedet, og som ikke slider unødvendigt på håret mens vandet absorberes.

Når det meste af vandet er absorberet tager du håndklædet af og putter evt. et godt hårprodukt til krøller i f.eks. en god krøllecreme eller lignende. Derefter løfter du lidt op i håret med fingerspidserne og lader det så lufttørre stille og roligt.

Et godt tip til når du lufttørrer krøllet hår

Hvis du ønsker mere volumen i dine krøller, så findes der en metode der giver mere effekt til krøllerne og mere volumen i toppen, da krøller ofte kan komme til at tynge håret. Du tager nogle tilfældige totter og twister dem rodet og tilfældigt rundt i hovedbunden med en hårnål, hvorefter du fæstner dem løst med hårnålen. Derefter gør du det samme med flere forskellige totter rundt omkring i håret. Gerne en 6-8 totter i alt.

Derefter lader du håret lufttørre helt som normalt, og når håret er helt tørt så fjerner du hårnålene. Nu vil krøllerne falde spændstigt ned og du vil have volumen i hele håret. Spray en god hårlak eller stylingspray i håret og nyd dine smukke, spændstige havfruekrøller.

Hårtørrer med diffuser

Hvis du hellere vil føntørre dit hår så kan det anbefales at bruge en god hårtørrer med diffuser. Det vigtige når du føntørrer krøllet hår er, at du ikke roder for meget i det med fingrene. Ligeledes skal din børste gemmes langt væk. Børster du i håret samtidig med at du føntørrer det så er du sikker på at ende op med et kruset og uregerligt hår. Så det eneste du skal bruge er dine fingre, og dem skal du helt heller ikke bruge for meget.

Invester i en god hårtørrer med diffuser hvor du kan styre blæsehastigheden og helst også temperaturen. Det er ofte godt at slutte med kold luft da det får krøllerne til at holde bedre, så en kold-luftsfunktion er god at have. Derudover er det også en god idé at købe en hårtørrer med ionic funktion da det er med til at modvirke krus i håret. Et godt bud på en god hårtørrer med diffuser er en Babyliss Le Pro Light som har alle de ovennævnte egenskaber.

Start med at putte en god krøllecreme i håret. Derefter skal du vende hovedet nedad så håret falder frit ned mod gulvet. Hold diffuseren under håret og lad forsigtigt håret hvile på diffuseren. Det er vigtigt at du ikke blæser for meget rundt i håret og bare holder føntørreren nogenlunde stille. Stille og roligt bevæger du dig hele vejen rundt, og når håret er tørt kaster du hovedet tilbage, og du vil nu se hvordan dine krøller falder perfekt på plads. Slut gerne af med kold luft og en god spray til at holde på krøllerne og undgå krus.

Et sidste tip er, at give sig god tid uanset om håret skal lufttørre eller føntørres.

You may also like

Leave a Comment