Home Hårtips Sådan får du et sundt og smukt hår

Sådan får du et sundt og smukt hår

by camilla

hairHvis man synes at håret er blevet lidt trist og kedeligt, så kan det være, at det er tid til at give håret en kærlig hånd. En skøn og velplejet hårpragt står højt på listen hos de fleste, da håret er en meget vigtig del af et smukt og velplejet ydre. Heldigvis er der meget man kan gøre, hvis man gerne vil have sundt hår. Prøv at følge nogle af disse tips til et sundere hår, og se hvilken forskel det kan gøre.

Sådan får du sundere hår:

Få en god klipning

Er håret blevet lidt trist at se på, så er en god klipning alfa og omega. Nogle gange er det kun nødvendigt at klippe spidserne for at få nyt liv i manken. Andre gange skal der lidt mere af i længden, men det vigtige er at få klippet de ødelagte spidser af. Sørg for at få en god klipning hos en frisør, så du er sikker på at det bliver gjort rigtigt.

Hold igen med hårvasken

Det kan være fristende for mange at vaske håret hver dag, når man alligevel er i bad. Det kan være svært at lade være når man alligevel står under bruseren. Men det er faktisk en god idé, at lade være. Mange frisører har fortalt at de faktisk kun vasker hår 1-2 gange om ugen. Årsagen er, at du fjerner hårets naturlige fedtlag når du vasker med shampoo. Når de naturlige olier i håret fjernes begynder håret at overproducerer olie og håret vil hurtigere blive fedtet og klaske sammen. Det slider også på håret, og det vil derfor gøre håret hurtigere træt og slidt at se på. Så det er en god idé, at lade nogle dage gå imellem hver hårvask.

Vælg den rigtige shampoo

En god shampoo kan være en rigtig god investering hvis du gerne vil holde dit hår sundt og velplejet. En shampoo skal indeholde nærende ingredienser som plejer håret på den rette måde. Den skal desuden have den rette balance mellem rensende og plejende ingredienser. Mange billige shampooer som man kan købe i supermarkedet indeholder skrappe sæbestoffer der fjerner alle naturlige olier fra håret, og efterlader håret tørt og stridt. En god shampoo tilfører den rette mængde fugt og holder håret i balance.

Være nænsom med håndklædet

Mange mennesker har en vane med at frottere håret efter badet. Håret får således en ordenlig omgang med håndklædet, så det ikke drypper efterfølgende. Men faktisk slider denne hårde omgang rigtig meget på håret. Hårstråene er sarte og svage når de er våde, så det kan ikke anbefales at frottere det mens det er vådt. Det bedste er, at vikle et håndklæde eller lignende om håret efter vask, og så langsomt lade det opsuge fugten. Man kan klemme/duppe forsigtigt på håndklædet hvis man har brug for at tørre håret hurtigere.

Lad håret lufttørre

Hvis du gerne vil have et sundt og velplejet hår, så kan det være en god idé at spare på varmen. Elektriske hårredskaber såsom føntørrer, glattejern, krøllejern etc. slider rigtig meget på håret, da varmen faktisk går ind og skader hårstrået en lille smulle hver gang man bruger det. Det er derfor en god idé, at lade håret lufttørre så ofte man har mulighed for det. Derudover kan det anbefales at bruge et varmebeskyttende produkt når man bruger et af disse redskaber. Et varmebeskyttende produkt gør hårstrået mere modstandsdygtigt over for varmepåvirkningen.

Giv håret en kur

En god hårkur kan gøre underværker for en træt hårmanke. En god hårkur går ind og plejer håret i dybden og efterlader håret blødt og glansfuldt. Der findes masser af gode hårkure på markedet og du kan også nemt og billigt lave en hjemmelavet hårkur med ingredienser du højst sandsynligt har i køkkenet.

Spis sundt og varieret

Nøjagtig ligesom sund kost gør underværker for kroppen, så gør det i høj grad også underværker for håret. Hvis man spiser en næringsfattig kost vil man ofte have trist og glansløst hår. En sund og varieret kost bestående af masser af grøntsager, gode fedstoffer og evt. magert kød gør underværker for hårpragten. Husk at drikke masser af vand i løbet af dagen da det også er med til at modvirke tørt hår.

Varier dine frisurer

Hvis du sætter dit hår op i knold eller hestehale samme sted hver dag, så kan du faktisk skade dit hår da det slides meget der hvor elastikken og/eller klemmerne sidder. Sørg for at variere dine frisurer så du ikke slider håret på samme sted hver dag.

Undgå stress

Stress kan være ødelæggende på de fleste planer, og vi ved alle at vi skal gøre hvad vi kan for at undgå stress. Stress afspejler sig også i håret. Håret bliver udmattet og tyndt, og når kroppen er stresset kan den begynde at afstøde håret, hvilket gør at du begynder at tabe håret. Det er derfor en god idé at undgå stress, og at forsøge at koble af i stressede perioder. Hvis du har stressede perioder, så sørg for at pleje dig selv ekstra godt med en lækker tur til frisøren, spabade, karbade og lækre hårkure. På den måde kan du skabe nogle små stress-fri oaser i hverdagen, hvor du samtidig plejer dig selv og dit hår.

You may also like

Leave a Comment