Home Hårprodukter Gråt Hår – Sådan hopper du med på trenden

Gråt Hår – Sådan hopper du med på trenden

by camilla

Gråt hår er normalt noget de fleste forbinder med alderdom, og som mange har forsøgt at undgå. Men ikke længere – igennem de seneste hår er det ligefrem blevet trendy at farve sit hår gråt. Idag ser vi piger helt ned til teenage alderen farve håret gråt for at komme med på den trendy mode. Vil du også gerne hoppe med på trenden med lækkert gråt hår så læs med her og find ud af hvordan du kommer med på moden.

hair-1-1573058-640x480

Når man farver håret gråt så går man efter betegnelser som silver, grålig eller platinblond med gråt skær. I virkeligheden er det alt sammen betegnelser for forskellige nuancer af gråt hår.

Normalt er gråt hår noget vi ser hos ældre mennesker, da det grå hår opstår når håret begynder at miste sine farvepigmenter. Dette sker typisk efter 50-60 års alderen, men der findes også mennesker hvor det sker langt tidligere fordi farvepigmenterne begynder at ændre sig i en tidligere alder. Mange mennesker har gjort alt for at undgå det grå hår, og har farvet håret i en mere ungdommelig nuance, men det er ikke længere nødvendigt, da det grå hår ikke længere kun er noget vi forbinder med alderdom.

Men i løbet af det sidste årti begyndte der at ske en forandring indenfor hårmoden, hvor det grå hår for alvor begyndte at blive en trend. Det startede med filmen om Marie Antoinette, hvor skuespilleren Kirsten Dunst blev set som et modeikon med sit grå hår, og derefter begyndte vi at se modeller på modescenen med farvet gråt hår. Derefter har vi set mange skuespillere og sangere følge efter, f.eks. stilikonet Lady Gaga. I Danmark kender vi frisøren Gun-Britt som også er kendt for sit smukke, lange grå hår.

Gråt hår – sådan gør du

Først og fremmest så skal du vælge imellem en permanent løsning eller en semi-permanent hvor du giver håret en skyllefarve hvilket giver dig mulighed for at gå gradvist over til det grå hår. Den permanente løsning skal gro ud så det kræver at du er sikker på hvilken nuance du går efter.

Det kan anbefales at gå til frisøren at få farvet gråt hår, da frisøren kan give dig professionel vejledning om nuancerne og finde den der passer bedst til dig.

Men der findes også hårfarver som du kan bruge hjemme til at skabe et moderne gråt look.

gråt hårDet vigtigste er, at dit hår er helt blond inden du påfører farve. Dit hår skal være platinblondt eller ihvertfald meget lyst for at de grå farvepigmenter vil binde i håret. Og har dit hår et gult eller rødt skær så risikerer du at ende op med grønt skær i håret når du farver den grå nuance i. Så det skal du undgå, og det gør du ved at få håret så lyst/hvidt som muligt.

Hvis du er mørkhåret skal du derfor have affarvet dit hår. Det kan godt være nødvendigt at gøre det af flere omgange, da mørkt hår ofte bliver gulligt eller orange når farvepigmenterne fjernes fra håret. Så det kræver lidt tålmodighed, og der går noget tid før håret er klar til at skabe “granny looket” med grå farve.

Processen til at få gråt hår kan derfor være ganske hår for håret med mindre du er helt blond fra naturens side. Det er derfor vigtigt at pleje håret godt undervejs med nogle gode styrkende og plejende hårprodukter.

Efter at dit hår er blevet helt blond uden røde, orange, gule nuancer – så er det tid til at påføre håret en grå hårfarve. Du kan vælge imellem permanent farve, semi-permanent farve eller skyllefarve alt efter hvor sikker du er på din sag. Permanent farve skal, som navnet antyder, gro ud og kan ikke vaskes ud. Så hvis du blot vil afprøve granny looket så kan du starte med en skyllefarve.

grå hårfarve

Wella har lavet en god grå hårfarve, Wella Color Fresh Light Blonde Pearl Ash, som er et godt bud på en skånsom semi-permanent skyllefarve. Den er god til at give et silverlook til blond hår. Den er nænsom for håret og er fri for ammoniak og alkohol, så den virker faktisk plejende på håret og er god at bruge hvis du har været igennem en affarvningsprocess for at nå til gråt hår. Den kan bl.a. købes hos Billigvoks.dk og du finder den lige her.

schwarzkopf_igora_expert_mousse_9_5_1_100_ml

Et andet godt bud på en god skyllefarve er Schwarzkopf Igora Expert Mousse i en flot askegrå nuance. Det er en mousse som er nem at fordele i håret, og som holder i op til 8 hårvaske. Den giver en fin silvergrå nuance i hvidt hår. Den er også god at bruge som farvopfriskning f.eks. hvis du har fået farvet håret permanent hos en frisør og gerne vil spare penge mellem hårfarvninger. Du finder den hos Billigvoks.dk lige HER.

Vil du hellere over i en permanent grå hårfarve som ikke vaskes ud, så kan du vælge Osmo Ikon Permanent Hair Color i farven Askeblond. Den giver håret en kold, askeblond farve, med et holdbart resultat. Den kan fås hos Nicehair.dk og du finder den lige HER.

Vedligeholdelse af gråt hår

Imellem hårfarvninger så findes der gode hårprodukter som du kan bruge til at vedligehold og genopfriske farven. Disse produkter kan også bruges til at give et gråt skær hvis du ikke vil over i en dyb grå farve. Hvis dit hår er platinblond og du blot ønsker at gråt skær i håret så er disse produkter geniale at bruge.

loreal-silver-shampoo-750-ml-0

Der er f.eks. denne Silver Shampoo fra L’Oréal som rigtig mange sværger til når det blonde hår skal holdes frit for orange skær eller når den silvergrå farve skal vedligeholdes. Den reducerer røde og gule nuancer i gråt og blond hår, og er derfor med til at skabe det kølige, grå skær i blond hår. Den efterlader håret blødt og glansfuldt og er derfor velegnet til at pleje det grålige hår.

En anden god måde at genopfriske den grå hårfarve på, eller at give et gråt skær til blond hår, er ved at bruge en såkaldt farvebombe. En rigtig god farvebombe til gråt hår kan man finde hos Revlon som laver farvebomber i rigtig mange nuancer. Farvebomben i nuancen White Platinum er velegnet til gråt hår. Den indeholder lilla farvepigmenter, som ligesom Silver Shampoo, fjerner røde nuancer i blond hår og efterlader håret med en kølig grå farve. Den er genialt til at opfriske gråt hår på kun 3 minutter. Den plejer håret og efterlader det blødt og glansfuldt. Den kan fås hos Billigvoks.dk og du finder den lige HER. Den kan også fås hos netbutikken MilleM hvor den i skrivende stund er på tilbud til kr. 99,-

revlon-farvebombe

You may also like

Leave a Comment