Home Hårprodukter Økologisk hårfarve – Kan man skifte farve med naturlige ingredienser?

Økologisk hårfarve – Kan man skifte farve med naturlige ingredienser?

by camilla

At farve hår kan være en barsk omgang for de fleste hårtyper. Der er mange kemiske stoffer i mange typer af hårfarve, hvilket er med til at gøre, at farven er dækkende og holdbar. Det kan derfor være en god idé at bruge en økologisk hårfarve hvor ingredienserne er så skånsomme som muligt.

Det kan være svært at finde en natur hårfarve eller en økologisk hårfarve hvor der slet ikke er skadelige stoffer i. Årsagen er, at det er stort set umuligt at ændre hårets farve permanent uden at bruge en eller anden form for kemi. Hvis man ønsker at skifte sin hårfarve permanent så bør man være opmærksom på, at der vil være kemi i hårfarven selvom produktet måske hentyder det modsatte.

Det sikreste valg hvis man ønsker at farve hår uden kemi det er de plantebaserede hårfarver. Det er dog vigtigt at understrege at disse hårfarver ikke er permanente og derfor kun farver hårstrået udenpå, hvilket svarer til en almindelig skyllefarve.

Hvor kan man købe økologisk hårfarve?

Der er flere forskellige muligheder hvis man ønsker at bruge hårfarve med naturlige og økologiske ingredienser. Man bør dog blot gøre sig klart at det endnu ikke er teknologisk muligt at ændre sin hårfarve permanent ved at bruge udelukkende naturlige ingredienser. Så en 100% økologisk hårfarve findes desværre ikke endnu.

Der er dog nogle mærker som er gode at kigge nærmere på hvis man ønsker at komme lidt tættere på en økologisk hårfarve.

Tints of Nature hårfarve:

tint-of-nature-pack.w160.h120Tints of Nature er et mærke der producerer langtidsholdbare hårfarver som er baseret på certificerede økologiske ingredienser. Det er dog ikke alle ingredienserne der er økologiske og hårfarven er heller ikke 100% kemifri, men der er en lang række af certificerede økologiske ingredienser i denne hårfarve. Tints of nature hårfarve er et rigtigt godt valg hvis du ønsker en hårfarve der er fri for parabener og ammoniak.

>> Se Tints of Nature hårfarve og priser her <<

Sanotint Hårfarve:

sanotint-ikon.w182.h150Et andet godt bud på en natur hårfarve er Sanotint hårfarve. Sanotint er baseret på planter og urter og har et meget lavt indhold af syntetiske ingredienser. Sanotint hårfarve laves i 2 versioner; den permanente og den der svarer til en skyllefarve, som selvfølgelig er den mildeste. Sanotint hårfarve indeholder ingen parabener, ammoniak eller formaldehyd.

>> Se Sanotint hårfarve og priser her <<

 

 

You may also like

Leave a Comment